PROPRIETES DES MATERIAUX ET SYSTEMES D'OBTURATION ET DES CONTENANTS
UMR PAM
Transfert de gaz au travers des obturateurs et systèmes d'obturation
PRESTATIONS D'ANALYSE
COLLABORATION R&D
Les thématiques pour lesquelles nous disposons d'une expertise particulière :
- Transferts de gaz au travers des obturateurs
L'ACTU RECHERCHE & TRANSFERT
PUBLICATION - Aout 2019
Wine Aging : a bottleneck story ; Karbowiak et al., npj Science of Food volume 3, Article number: 14 (08/2019)
PUBLICATION - Aout 2018
Gas transfer through wine closure : A critical review
Kevin Crouvisier-Urion et al., Trends in Food Science & Technologiy 78 (2018) 255-269
PUBLICATION - Novembre 2018
Mechanical properties of agglomerated cork stoppers for sparkling wines
Kevin Crouvisier-Urion et al., Composite Structures, Vol. 203, Novembre 2018 (789-796)
PUBLICATION - Mai 2016
How does hydration affect the mechanical properties of wine stoppers ?
Aurélie Lagroce-Tachon et al. Journal of Material Science May 2016, Volume 51, Issue 9, pp 4227–4237